Mákos-meggyes piskótatekercs

Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját a barna cukorral habosra keverjük, a tojás fehérjéket csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
2. A tojássárgájához felváltva hozzáadjuk a lisztet és a habot, vigyázva, laza mozdulatokkal keverve, hogy a hab ne törjön.
3. Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 8-10 percre. Lisztezett konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a máktölteléket:1. A mákot és a cukrot ledaráljuk, belereszelünk egy fél almát, összekeverjük.
2. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a meggydzsemmel, rásimítjuk a mákos töltelékeket.
3. Végezetül sorba rakjuk a szélén a magozott meggyet és újra feltekerjük.
4. Állni hagyjuk, majd felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.
Mákos-meggyes piskótatekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Tipp:
Én a piskótát mindig lisztezett konyharuhával csavarom fel, mert így nem ragad a ruhához.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.