Mákos, meggyes, fehércsoki mázas muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral sűrűn folyósra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. A vaníliaaromával és egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint). A lisztes mákkal összekeverjük, a tejjel lazítjuk, és belekeverjük a lecsöpögtetett, kimagozott, félbevágott meggybefőttet is.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos masszát beletöltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.3. A mázhoz az apróra tördelt csokoládét a vajjal (margarinnal) és a tejszínnel, nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a tűzről levéve a porcukorral ízesítjük, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne. Amikor már szinte kihűlt, a muffinok tetejét ezzel bevonjuk, dermedni hagyjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.