Lágy tojás kelbimbóval
Elkészítés módja
1. Lágy tojást főzünk a fentiek szerint. A kelbimbót ha kell megtisztítjuk, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
2. A fele vajat fölolvasztjuk, és a lisztet 1 perc alatt, kevergetve megfuttatjuk benne. A tejjel fölöntjük, és pár perc alatt közepesen sűrű besamel mártást főzünk belőle. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, majd a tűzről lehúzva a tejszínnel elhabart tojássárgáját is hozzáadjuk – takarékossági, na meg koleszterin csökkentő szándékkal ezt a műveletet el is hagyhatjuk.
3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, a többi vajat a mártásba dobjuk, melynek felét a kikent tűzálló tálba simítjuk. A lecsöpögtetett kelbimbót és a lágy tojásokat rárakjuk. A maradék mártással bevonjuk, a sajttal meg a zsemlemorzsával megszórjuk. Forró sütőben vagy grillsütőben megpirítjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.