Kukoricás, sajtos muffin

Elkészítés módja
1. A kukoricát lecsöpögtetjük. A lisztet a sajttal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk. A tojást az olajjal és a tejjel jól felhabosítjuk, a lisztes keveréket és a kukoricát beledolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.