Kolozsvári rakott káposzta

Elkészítés módja
1. A rizst ha kell átválogatom, megmosom és vízben megfőzöm.
2. Ezután a kolbászt vastagabb szeletekre felkarikázom.
3. A tepsit kiolajozom, az aljára káposztát teszek, (amit ha nagyon sós, akkor kicsit kiöblítem) majd erre egy réteg főtt rizst és kolbászkarikákat teszek. Szinte sózni sem kell, mert minden összetevő eleve sós.
4. Tejföllel meglocsolom és a rétegezést addig folytatom, amíg az összetevők el nem fogynak.
5. 180-200 fokra előmelegített sütőben egy fél óra alatt készre sütöm.
6. Tálaláskor még egy kis tejföllel meglocsolom.
7. Jó étvágyak kívánok hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.