Kókuszkrémes csoda

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot.
2. Egy másik edényben a tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól összekavarjuk, majd lassan a habhoz adjuk.
3. A tésztát kettéosztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport és jól elkeverjük.
4. A tésztákat egy 23x37 cm-es papírral kibélelt tepsibe öntjük és 170 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
5. A piskótákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A tejet felforraljuk, majd amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a grízt és folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós.
6. Ekkor hozzáadjuk a vajat, a cukrot és folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg krémszerű nem lesz. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliát. Kihűtjük a krémet, majd jól kihabosítjuk.
7. A kakaós piskótát megkenjük a rumos tejjel, majd a krémmel és a fehér piskótát rátesszük.
8. A hűtőbe tesszük néhány órára.
9. Felszeletelve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.