Bajor szívecskék

Elkészítés módja
1. A lisztet és a mogyorót egy tálban összeforgatjuk. A közepét kimélyítjük, ide kerül a tojás, a cukor, a só, a sütőpor és a fahéj.
2. A puha vajat a szélére szeleteljük, majd az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lefedve hűtőszekrényben pihentetjük 1 órán át.
3. Ezután meglisztezett gyúrólapon 0,5 centi vastagságúra nyújtjuk. Szív alakú formával kiszaggatjuk. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, lekvárral 2-2 süteményt összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk, a fél diókat rárakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.