Karamellás Vienetta

Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. 40×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. 6 tojásból, 12 dkg porcukorból, 12 dkg lisztből, ½ kávéskanál sütőporból elkészítem a piskótalapnak valót és két fele osztom. 2 darab 30x40 cm-es sütőlapra osztom ezt a masszát. Amikor megsültek a lapok, leszedem a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágom. Így lesz 4 darab lapom.
3. Még egy keverés: 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt, pici sütőpor, ezt már csak egy nagy tepsin sütöm meg, ha kihűlt, ketté vágom.
4. 6 darab piskóta lapom lesz.
5. A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
6. A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellát, jó habosra keverjük. Ezután a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
7. Az olvasztott csokival minden sort meglocsolunk.
8. Hagyom pár órát összeérni, majd felszeletelem szép szeletekre.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.