Kakaós „pókháló” muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy tálban összeforgatjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) elektromos habverővel, eleinte csak kis fokozaton, kikeverjük. A kefirt hozzáadjuk, majd a kakaós liszttel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. Következhet a „pókháló\" elkészítése. Mindkét csokoládét nem túl erős vízgőzön, külön-külön fölolvasztjuk. Az étcsokoládét simacsöves (kis lyukú) habzsákba töltjük (habzsákot sütőpapírból vagy kis nejlonzacskóból magunk is készíthetünk). Gyorsan kell dolgozni a bevonattal, hisz ha a fehér megköt, már nem tudjuk megformálni rajta a barnát, tehát a legjobb, ha két részletben készítjük el. A muffinok felének a tetejét olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk (nagyjából 1 evőkanálnyit rácsurgatunk azután egy kicsit elsimítjuk). Mielőtt megszilárdulna, a nyomózsákba töltött olvasztott étcsokoládéból a muffinok közepéből kiindulva körben spirál vonalat nyomunk egészen a fehércsokis máz széléig. Egy késsel vagy fogvájóval a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-2 centivel odébb, kívülről befelé haladva húzunk vonalat. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk, és meg nem kapjuk a kívánt „pókháló\" formát.. A többi muffin tetejét ugyanígy megdíszítjük, dermedni hagyjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.