Hóemberes, majonézes krumplisaláta
Elkészítés módja
1. A salátához megmossuk a burgonyát, majd megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és végül felkarikázzuk.
2. Megtisztítjuk a hagymákat, majd cikkekre szeleteljük és a burgonyához adjuk.
3. A vizet elkeverjük a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, és ezt is ráöntjük a salátára.
4. A díszítéshez kettévágjuk a főtt tojásokat és hóember-alakot formálunk belőlük.
5. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. A paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
6. Az uborkát kettészeljük és levágjuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, az uborkaszelet pedig a seprű vége.
7. Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.
Hóemberes, majonézes krumplisaláta recepthez fűződő történet, jótanács
A saláta teteje ízlés szerint dekorálható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.