Habos-diós meggyes piskótakocka

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot és fehéredésig felverjük.
2. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak. Amikor kezd habosodni akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habot verünk.
3. A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a darált diót. Összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát és körkörös laza mozdulatokkal (hogy ne törjük meg) apránként belekeverjük a többi tojásfehérje habot.
4. A tésztát a kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
5. A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.
6.180 c-os sütőbe toljuk 20-25 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a piskóta.7. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a piskóta addig felverjük a tejszínt.
8. A piskótát kiborítjuk a tepsiből, tálcára tesszük és megkenjük a tetejét sárgabarack dzsemmel. A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínt és elsimítjuk.
9. A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy-egy kandírozott cseresznyét teszünk.
Habos-diós meggyes piskótakocka recepthez fűződő történet, jótanács
A tejszínt csak akkor lehet felverni ha nagyon hideg!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.