Gyümölcsös muffinok I.

Elkészítés módja
1. Az erdei gyümölcsöshöz a gyümölcsöt leöblítjük, lecsöpögtetjük, a nagyobb szemeket földaraboljuk. Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt fagyosan használjuk majd, nem kell előre fölengedni.
2. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, megsózzuk, a tejszínnel hígítjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a gyümölcsöt beleforgatjuk. A cukros-tojásos masszával összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával kb. a háromnegyedükig megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. Az egzotikus gyümölcsöshöz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és az egzotikus gyümölcsökkel összeforgatjuk.
5. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajjal és a tejszínnel hígítjuk. Az előzőekhez adjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával kb. a háromnegyedükig megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.