Grillázs fatörzs

Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral 6 perc alatt habosra keverjük, majd ezután hozzáadjuk a sütőporral, dióval elkevert lisztet.
2. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát beleöntjük és 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
3. Egy konyharuhát porcukorral megszórunk és a megsült tésztát ráborítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla, feltekerjük és a konyharuhában hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a grillázst:1. A cukrot egy lábasban arany barnára olvasztjuk, majd hozzákeverjük a diót.
2. Vajjal megkent tányérra öntjük, hagyjuk kihűlni, majd aprító gépben finomra aprítjuk.
Elkészítjük a krémet:1. A tojásokat a cukorral, tejszínnel gőz felett, elektromos géppel keverve jó sűrűre felfőzzük.
2. Az apróra tördelt csokoládét hozzákeverjük.
3 Levesszük a vízgőzről és a diót belekeverjük. Kihűtjük a krémet, majd rummal ízesítve a vajjal együtt habosra keverjük.4. A piskótánkat kitekerjük, a ¾ krémmel megkenjük, majd a grillázs nagy részét rászórjuk, a többit a díszítéshez hagyjuk és végezetül feltekerjük.
5. Kívülről is megkenjük krémmel, majd grillázzsal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.