Gombás ravioli, házi paradicsommártással

Gombás ravioli, házi paradicsommártással recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  4 tojás
•  1 mokkáskanál só
•  60 dkg liszt
•  1 pohár víz
A töltelékhez:
•  40 dkg csiperkegomba
•  1 nagy fej vöröshagyma
•  fél zeller
•  2 evőkanál aprított petrezselyem
• 
•  bors
•  olívaolaj vagy napraforgóolaj

Elkészítés módja

1. A tojást egy nagy tálba teszem, hozzáadom a sót, a vizet és összekeverem habverővel. Apránként hozzáadagolom a lisztet és jó alaposan elkeverem. Annyi lisztet adok hozzá, hogy egy nem túl lágy, gyúrható tésztát kapjak. Jól összegyúrom, majd folpackba csomagolva a hűtőbe teszek. Addig hagyom egy kicsit hűlni, míg elkészítem a tölteléket, így könnyebb lesz majd dolgozni a tésztával.

2. A vöröshagymát, a zellert, a gombát kockákra vágom. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a zellert. Amikor a zeller már puha, hozzáadom a gombát is. Ezt az illatos hagymás, zelleres, gombás keveréket addig pirítom, míg el nem fővi a levét és menet közben sózom, borsozom. Ha elfőtte a levét, hozzáadom az aprított petrezselymet, gyorsan megkavarom az egészet, majd leveszem a tűzről.

3. Ezalatt az idő alatt a tésztám kellőképpen kihűlt. A gyúródeszkát belisztezem, ráteszem a tésztagombócot, majd vékonyra kinyújtom és késsel kis négyzetekre vágom. Az így kapott tésztanégyzetet vizes ecsettel megkenem, majd a közepébe helyezek egy fél evőkanál gombás tölteléket. Háromszögre összehajtom, és az oldalait jól lenyomkodom, ügyelve arra, hogy ne maradjon a csomagban levegő. Derelyevágóval körbevágom, így még jobban lezáródnak az oldalai. Ha az összes kis négyzetet megtöltöttem töltelékkel, akkor mehetnek a kis raviolik a lobogva forró vízbe, ahol kb. 3 perc alatt puhára főnek.

Főzés után leszűröm őket.

4. Elkészítem a paradicsomszószt. (Én személy szerint, a saját készítésű, tartósítószer mentesen, befőzött, olaszos paradicsomszószommal locsoltam meg a raviolit.) A paradicsomot megmosom, összevágom és lassú tűzön elkezdem főzni. Amikor „eldobja a héját”, akkor átpasszírozom, majd visszateszem főni, hogy sűrűsödjön. Oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, fokhagymával, sóval, kis cukorral ízesítem. Még forrón a jó alaposan kimosott bébiételes üvegekbe töltöm. Tetejét ráteszem és mehet is a száraz dunsztba. (Vastag pléddel kibélelek egy ládát, beleteszem a forró paradicsomszósszal töltött üvegeket, jól betakargatom és hagyom, hogy ott hűljenek ki. Másnap délutánra már tökéletes, tartósítószer mentes, szószom van.)

5. Tálaláskor a szósszal nyakon öntött raviolit parmezánnal, vagy trappista sajttal megszórom.

Jó étvágyat kívánok!

A leírásban szereplő Gombás ravioli, házi paradicsommártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.