Fincsi tál
Elkészítés módja
1. A hagymát apróra vágjuk, a forró vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és félig megpároljuk. Sóval, borssal, a fűszerpaprikával ízesítjük és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába.
2. Kivajazott kerek hőálló tálba szedjük, eligazítjuk, evőkanállal négy mélyedést készítünk bele. Ezekbe a mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, és a tojások köré mintha, virágszirmok lennének vékony szeletekre vágott Gyulai Kolbászt teszünk. 3. Alufóliával letakarjuk, és kb. 20-25 percig sütjük 180 C-fokos sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük róla az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon.
4. Tálalás előtt cikkekre vágjuk, de úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászszeletek. Köretként petrezselymes rizst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.