Feta sajttal töltött pulykarolád grillen
Elkészítés módja
1. A pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletekből, hosszában kb. 2 centi széles csíkokat nyesünk, majd ezeket kissé kiverjük. Megsózzuk, borssal behintjük, majd egymás mellé egy tálcára fektetjük. A bazsalikomleveleket a száráról lecsipkedjük, durvára vágjuk és a húscsíkokra szórjuk, végül olajjal megkenjük.
2. A feta sajtot vízbe mártott vékony pengéjű késsel kb.2 cetis hasábokra daraboljuk. Mindegyik húscsík alsó részére egy-egy fetahasábot fektetünk, majd szorosan föltekerjük. A fetás tekercseket bambusznyárssal, keresztben átszúrjuk, kívülről is bekenjük olajjal, majd nem túl erősen izzó faszénparázs fölé helyezett grillrácsra, de inkább, ha van, rostsütőlapra fektetjük. Néhányszor megforgatva, 8-10 perc alatt megsütjük.
3. Friss salátával és barna kenyeret kínálva hozzá tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.