Fehér csokis zserbó

Elkészítés módja
1. A csokoládét megtöröm, hozzáadom az olajat és a margarint és gőz felett felolvasztom.
2. A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojássárgát és kikeverem, hogy a cukor elolvadjon.
3. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom.
4. A felfutott élesztőt a kikevert tojással a liszthez öntöm.
5. Hozzáadom a tejfölt is és jól összedolgozom.
6. A tésztát 4 egyenlő részre elosztom.
7. Az egyik lapot kinyújtom és a tepsibe teszem.
8. Erre kenek lekvárt, a diót és a cukrot rászórom.
9. Jöhet a következő lap, erre is lekvár, cukor.
10. A harmadik lapot is kinyújtom és a tepsiben teszem rá a diót és a lekvárt.
11. A negyediket kinyújtom és befedem a diós lapot.
12. 180 fokon megsütöm, amikor kihűlt, a fehér olvasztott csokoládéval leöntöm.
Fehér csokis zserbó recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom fehér csokival!
Eugénia.
Nagyon kedves vagy .köszönöm szépen
békés boldog Karácsonyt kívánok
Nagyon szépen köszönöm, a zserbó receptet.:) Marika.:)
Ma megsütöttem és remélem izleni fog a családnak.
Áldott Karácsonyt..
Zseni. /Eugénia /