Farsangi fánk házi baracklekvárral

Elkészítés módja
1. A lisztet és a porcukrot egy tálba átszitáljuk és hozzáadjuk a sót.
2. Az élesztőt langyos tejben elkeverjük (szuszpendálás) majd hagyjuk kb. 10 percig, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.
3. A margarint felolvasztjuk. (Én mikróba szoktam tenni pár másodpercre, ez a leggyorsabb.) Hozzáadjuk a tálban lévő liszthez, sóhoz, porcukorhoz az olvasztott margarint és a felfuttatott tejet.
4. Kellemes lágy tésztát gyúrunk. Fontos hogy a tésztánk ne legyen hideg, ezért letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk a tésztánkat pihenni. A kétszeresére fog minimum kelni a tálban.
5. A tésztánkat kifordítjuk a tálból a nyújtódeszkára. Fontos hogy ne tépjük a tésztát és nem is kell átgyúrni, elég lesz a nyújtás. kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és kerek formákat szaggatunk belőle.
6. A tészta közepét ujjunkkal erősen megnyomjuk és a forró olajban aranybarnára sütjük mindkét felét. Lekvárral, csokiöntettel, pudinggal stb. ki mivel szereti és porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.