Farsangi fánk házi baracklekvárral

Farsangi fánk házi baracklekvárral recept
Hozzávalók
•  50 dkg BL55 finomliszt
•  3.2 dl langyos tej
•  3 dkg élesztő
•  3 db tojássárgája
•  5 dkg margarin
•  2 csapott evőkanál porcukor
•  1 csapott mokkáskanál só
a sütéshez:
•  olaj
a tálaláshoz:
•  házi baracklekvár
•  porcukor

Elkészítés módja

1. A lisztet és a porcukrot egy tálba átszitáljuk és hozzáadjuk a sót.

2. Az élesztőt langyos tejben elkeverjük (szuszpendálás) majd hagyjuk kb. 10 percig, hogy az élesztő elkezdjen dolgozni.

3. A margarint felolvasztjuk. (Én mikróba szoktam tenni pár másodpercre, ez a leggyorsabb.) Hozzáadjuk a tálban lévő liszthez, sóhoz, porcukorhoz az olvasztott margarint és a felfuttatott tejet.

4. Kellemes lágy tésztát gyúrunk. Fontos hogy a tésztánk ne legyen hideg, ezért letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk a tésztánkat pihenni. A kétszeresére fog minimum kelni a tálban.

5. A tésztánkat kifordítjuk a tálból a nyújtódeszkára. Fontos hogy ne tépjük a tésztát és nem is kell átgyúrni, elég lesz a nyújtás. kb 0.5 cm vastagra nyújtjuk és kerek formákat szaggatunk belőle.

6. A tészta közepét ujjunkkal erősen megnyomjuk és a forró olajban aranybarnára sütjük mindkét felét. Lekvárral, csokiöntettel, pudinggal stb. ki mivel szereti és porcukorral meghintve tálaljuk.

A leírásban szereplő Farsangi fánk házi baracklekvárral recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, lekváros ételek, fánk recept, farsangi fánk, baracklekvár) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.