Fahéjas szilvás gombóc
Elkészítés módja
1. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és bő sós vízben megfőzzük.
2. Krumplinyomóval összetörjük, hűlni hagyjuk.
3. Ha kihűlt a burgonya beleütjük a tojást csipet sót szórunk bele. Apránként hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Közepesen lágy tésztát kell kapni. Kinyújtjuk és kockára vágjuk.
4. A szilvákat késsel hosszában kettévágjuk, de csak annyira, hogy kitudjuk venni a szilvamagokat.
5. A mag helyére szórunk fahéjat és egy kevés cukrot, majd összecsukjuk és tészta közepébe tesszük. A tészta négy sarkát összecsípjük és gombócot formázunk belőle.
6. Forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük a gombócokat, addig, amíg feljön a víz teteje.
7. Amíg fő a gombócunk addig az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a megfőtt gombócokat beleforgatjuk.
8. A tálalásnál megszórjuk porcukorral és fahéjjal.
Fahéjas szilvás gombóc recepthez fűződő történet, jótanács
A krumplit teljesen hagyjuk kihűlni mert különben a tészta visszalágyul.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.