Epres, rebarbarás, akácvirágos túrós pite

Elkészítés módja
1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.
2. A tészta 2/3-ával kibéleljük a forma alját és oldalát, a maradék a tetejére kerül rácsnak.
3. A 50 dkg túrót, 10 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 2 darab tojást, reszelt citromhéjat, 1 csomag vaníliás pudingport, 2 evőkanál búzadarát összekeverjük.
4. Kicsit állni hagyjuk, hogy búzadara megszívja magát.
5. Az epret félbe, a rebarbarát kockákra vágjuk, a virágokat lecsipegetjük a szárról.
6. Megcukrozzuk a keveréket és picit állni hagyjuk, majd pár percre összerottyantjuk kicsit. (Nekem elég sok levet eresztett, azt leöntöttem és befőztem kicsit, lett belőle öntet a sütihez.)
7. A tésztával kibélelt formába öntjük a túrós tölteléket, ennek a tetejére terítjük a gyümölcsöt, majd berácsozzuk.
8. 170 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.