Epres, kivis muffin
Elkészítés módja
1. Az epret kicsumázzuk és közepes kockákra vágjuk, ahogyan a meghámozott kivit is. A lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, majd belekeverjük a gyümölcsöket is.
2. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ezt elektromos habverővel 3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), azután a joghurtot végül a gyümölcsös lisztet adjuk hozzá. Utóbbit óvatosan, nehogy a gyümölcs összetörjön.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a gyümölcsös masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.