Eperkrémes piskótatekercs

Elkészítés módja
1. A tojást a cukrokkal gépi habverő segítségével 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk, a masszát beleöntjük, elsimítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A sütést követően cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, feltekerjük és a szalvétában hagyjuk kihűlni.
3. Az epret a cukros vízben megfőzzük, majd kézi botmixerrel pürésítjük.
4. A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzáöntjük az eperpüréhez és sűrűre felfőzzük.
5. Kihűtjük és a vajjal krémesre kikeverjük.
6. A piskótatekercset kibontjuk a szalvétából és s krémmel megkenjük, majd újból feltekerjük és hűtőbe téve jól lehűtjük.
7. Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.