Édesburgonya, sütőtök, mángoldegytál tükörtojással

Elkészítés módja
1. Az édesburgonyát és a tököt meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A 2 hagymát szintén megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a zöldségeket megpirítjuk. A mézzel karamellizáljuk egy kicsit, majd ráöntjük a leveskockából főzött levet és a fehérbort. Sózzuk és mérsékelt lángon puhára főzzük. (kb. 20 perc alatt, de az édesburgonyát pürésítés helyett lehet csak forró olajban kisütni)
2. Közben a mangoldot megmossuk és forrásban lévő sós vízbe tesszük, max. 2 percre. Ezután leszűrjük és félretesszük, amíg a 3. maradék hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a mangoldot, sózzuk, egy csipet cukorral “megbolondítjuk” és a balzsamecettel ízesítjük. 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk.
3. A tököt, az édesburgonyát egy krumplinyomóval pürésítjük, ha kell utána sózzuk, ha túl "száraz" egy kis vajjal, tejszínnel gazdagítva lédúsabbá tesszük.
4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a szokásos módon elkészítjük a tükörtojásokat. Sózzuk, borsozzuk, végül chilimaggal megszórjuk.
4. Tálaláskor egy tányérra tesszük a grillezett mangoldot, amit a pürével és a tükörtojással körítünk.
Édesburgonya, sütőtök, mángoldegytál tükörtojással recepthez fűződő történet, jótanács
Igazi szuper őszi power zöldségtál. A mangold íze a spenóthoz hasonló, így kiváló együttest alkot a fokhagymával.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.