Édes muffin alaprecept kétféleképpen
Elkészítés módja
1. Az első változathoz a joghurtot a tojással, a cukorral és az olajjal alaposan felverjük; ezt elektromos habverővel a legkönnyebb. A sütőporral és a sóval összeforgatott lisztet belekeverjük.
2. A második változathoz a sót és a sütőport a liszttel összeforgatjuk. A cukrot, a tejet, az olajat és a tojást hozzáadjuk, kikeverjük.
3. Bármelyik változatot is készítettük elő, a továbbiakban a kedvünkre variálhatjuk: belereszelhetjük egy jól megmosott narancs héját, adhatunk hozzá egy kevés rumot, belekeverhetünk félmaréknyi mazsolát vagy durvára vágott diót, kerülhet bele egy kis tábla olvasztott csokoládé vagy 3-4 evőkanál kakaópor (ehhez egy kevés tejet vagy rumot is kell adni) és így tovább.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal vagy margarinnal (amivel a tészta készült) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.
5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.