Diós piskótás, pettyes linzer

Diós piskótás, pettyes linzer recept
Hozzávalók
A linzerhez:
•  40 dkg finomliszt
•  0.5 csomag sütőpor
•  25 dkg margarin
•  15 dkg cukor
•  1 db tojás
•  szükség szerint tejföl
•  5 evőkanál házi baracklekvár
A diós piskótához:
•  8 db tojás
•  8 evőkanál cukor
•  8 evőkanál liszt
•  1 csomag sütőpor
•  8 evőkanál étolaj
•  8 evőkanál darált dió
•  1 csomag vaníliás cukor
•  23x34 cm-es tepsi

Elkészítés módja

1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk.

2. A tésztából 1/3 részt elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük vastagon lekvárral. A maradék linzerből rudakat sodrunk és átlósan a lekváros lapra rakjuk.

3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.

4. Az így kapott masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára.

5. 180 fokon, kb 45 percig sütjük.

A leírásban szereplő Diós piskótás, pettyes linzer recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (piskóta, linzer recept, diós piskóta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.