Diós piskótás, pettyes linzer
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk.
2. A tésztából 1/3 részt elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük vastagon lekvárral. A maradék linzerből rudakat sodrunk és átlósan a lekváros lapra rakjuk.
3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot.
4. Az így kapott masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára.
5. 180 fokon, kb 45 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.