Diós-lekváros szelet

Diós-lekváros szelet recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  25 dkg kristálycukor
•  20 dkg sertészsír
•  2 egész tojás
•  1 citrom reszelt héja
•  1 csomag vaníliás cukor
•  50 dkg finomliszt
•  12-15 dkg darált dió
•  1 csomag sütőpor
•  6-7 kanál tej
A töltelékhez:
•  eperdzsem
A tetejére:
•  5 dkg darált dió

Elkészítés módja

1. A tésztához valókat összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.

2. A tészta egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük.

3. Megkenjük eperdzsemmel, majd beborítjuk a maradék tésztával.

4. Tetejét tojással megkenjük és a darált dióval megszórjuk.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

6. A tetejét ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórhatjuk.

A leírásban szereplő Diós-lekváros szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Diós-lekváros szelet recept - 2 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #8830 2014. 02. 18. 12:46 Válasz

    Szerintem margarinnal is elkészíthető. Bár nekem zsírral az igazi. :)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8820 2014. 02. 15. 13:58 Válasz

    Bizonyára finom,de a zsírt nem bírja a gyomrom a sütibe.Gondolom margarinnal is ugyanolyan lessz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Diós-lekváros szelet recept - 2 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #8830 2014. 02. 18. 12:46 Válasz

    Szerintem margarinnal is elkészíthető. Bár nekem zsírral az igazi. :)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8820 2014. 02. 15. 13:58 Válasz

    Bizonyára finom,de a zsírt nem bírja a gyomrom a sütibe.Gondolom margarinnal is ugyanolyan lessz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.