Diétás, tejszínes, meggy joghurtos torta
Elkészítés módja
1. A tojásokat az édesítővel együtt jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet is.
2. Egy 24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk.
3. Az egyik adagot beletesszük, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
4. A másik lapnál is így járunk el.
5. A két lap egyben is süthető. Ha egybe szeretnénk sütni akkor kettévágjuk, ekkor a megadott hozzávalókat kétszer tesszük bele.
6. A krémhez a magozott meggyet a meggylével és az édesítővel együtt 2-3 percig főzzük.
7. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük. Sűrűre felfőzzük.
8. Tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat is hozzákeverjük.
9. A meleg krémhez hozzákeverjük a zselatint.
10. Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük, majd kihűtjük.
11. A tejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a meggyes krémbe.
12. A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot. Ráöntjük a krémet (egy kicsit hagyunk a felső lapra).
13. Rátesszük a krémre a második lapot, szintén bevonjuk egy kis krémmel, majd kirakjuk meggyszemekkel.
14. A tortazselét a hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük, majd a tortára öntjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
15. A tortát forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, a tortakarikát levesszük róla.
16. Tálcára tesszük és tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.