Csokoládés-sajtkrémes epertorta
Elkészítés módja
1. A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal jó habosra felverjük.
2. Az előre leszitált sütőporos lisztet fakanállal elvegyítjük a kemény tojáshabban úgy, hogy sok levegő kerüljön bele.
3. A kardamom magot is hozzákeverjük.
4. A masszát kilisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
5. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk fel.
6. A csokit a tejszínnel, 10 dkg vajjal és a kikapart vaníliával gőz fölött felolvasztjuk, majd a cukrot hozzáadva sima krémmé keverjük.
7. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. 1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel.
8. Megtöltjük a tortát és az egészet bevonjuk a krémmel.
9. Eperrel díszítjük és pisztáciával megszórjuk.
Csokoládés-sajtkrémes epertorta recepthez fűződő történet, jótanács
Nincs még egy ilyen finom fehércsokis sajtkrémes torta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.