Csokoládés, diós
Elkészítés módja
1. A lisztet a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A csokoládét apróra vágjuk vagy lereszeljük, a diót gorombára aprítjuk, együtt a lisztbe keverjük.
2. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) majd a tejet adjuk hozzá, végül a csokoládés, diós liszttel összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokoládés, diós masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.