Csokis piskótatekercs citromkrémmel

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. Majd a tojások fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.
3. A tojások sárgájába belerakjuk a cukrot, a mézet, a vajat, a vizet és habverővel fehéredésig keverjük.
4. Végezetül hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a tojásfehérje-hab egynegyedét és összekeverjük.
5. A maradék tojásfehérjehabot körkörös mozdulatokkal belekeverjük. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot.
6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a piskótát.
7. 180-os előmelegített sütőbe toljuk, 8-10 perc alatt készre sütjük.
8. Egy konyharuhát enyhén meglisztezünk és erre borítjuk a megsült piskótát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével feltekerjük, majd hűlni hagyjuk.
9. Amíg hűl a csokis piskóta, addig elkészítjük a krémet.
10. A mascarponét robotgéppel felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját és a levét, csipet sót és habosra keverjük.
11. A kihűlt piskótát kitekerjük és rákenjük a krémet, majd újra feltekerjük, a konyharuha segítségével. Hideg helyre, vagy hűtőbe tesszük 1 órára hogy a krém összeérjen. És a piskóta szép formát vegyen fel.
13. Végezetül 1-1,5 cm széles szeleteket vágunk és tálaljuk.
Csokis piskótatekercs citromkrémmel recepthez fűződő történet, jótanács
Így lesz tökéletes a piskótatekercs! Egy konyharuhát enyhén meglisztezünk és erre borítjuk a megsült piskótát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével feltekerjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.