Csokis gyümölcskenyér citromos cukormázzal

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a sóval és egy evőkanál cukorral együtt kemény habbá verjük.
2. A tojássárgáját a többi cukorral és a vajjal együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a kandírozott gyümölcsöket és a felkockázott csokit. Összekeverjük, majd a lisztet és a fehérjehabot óvatosan, laza mozdulatokkal felváltva hozzáadjuk úgy, hogy a hab ne törjön össze.
3. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát, majd belesimítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük és a formában hagyjuk kihűlni.
4. Amíg hűl a gyümölcskenyér, elkészítjük a citromos cukormázat. A porcukorhoz hozzáadjuk a citromlevet, majd lassú tűzön addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
5. Bevonjuk a cukormázzal a gyümölcskenyereket és kandírozott gyümölccsel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.