Csirkés kuglóf

Elkészítés módja
1. A csirkemellet kisebb kockákra daraboltam.
2. A tejfölt a tojással és a többi hozzávalókkal összekevertem.
3. Három szelet szalonnát a tetejére félre tettem, mivel a szalonnacsíkok nem fedték volna be a tetejét.
4. A kuglófformát kibéleltem szilikonos sütőpapírral, a szalonnacsíkokat az aljára, oldalára tettem úgy, hogy egy kicsit túl lógjon, majd a csirkés tölteléket beleöntöttem és a maradék 3 szalonnacsíkkal befedtem.
5. Egy nagyobb tepsire állítottam és egy órát hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem, közben alufóliával befedtem a tetejét, hogy meg ne égjen.
6. Amikor készre sült, kiborítottam egy tepsire, reszelt sajttal megszórtam és visszatettem a sütőbe annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon.
7. Hidegen, felszeletelve tálaltam.
Csirkés kuglóf recepthez fűződő történet, jótanács
Őzgerincformában sütötte Szepesi Ági. Köszönöm szépen a receptet.
Ez igen ötletes, és gusztusos. Úgy , hogy akár bartelezhettünk volna ha el nem fogyott volna a tyúk.
Köszönöm Emese.
boldog Karácsonyt kívánok Neked is!
Nagyon Ötletes Gratulálok Editke!Boldog Karácsonyt!