Csípős, ketchupos rizses hússal töltött paprika
Elkészítés módja
1. Forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt sertéskarajt, és fehéredésig sütjük. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje.
2. Ha felforrt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerköménnyel, és lassú tűzön fedővel letakarva félpuhára pároljuk. Most hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, a rizst, és felöntjük a rizshez képest másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Amint újból felforrt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön fedővel letakarva készre pároljuk.
3. Amikor elkészült, húsvillával fellazítjuk, majd belekeverjük a csípős ketchupot, és megtöltjük vele a hosszában félbevágott kaliforniai paprikákat. Tepsibe tesszük, majd 180 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük, és amint elkészült forrón tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.