Bukta Móra Ferencné módra

Elkészítés módja
1. Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk.
2. A tojássárgáját a vajjal és a porcukorral, kevés sóval habosra keverjük, hozzáadunk 50 dkg lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet, hogy a tészta lágy ne legyen, jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
3. Kelés után lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
4. Feldaraboljuk 10 cm hosszú és 2 ujjnyi széles darabokra. (én 10x10-es darabokat vágtam) Végeibe lekvárt teszünk és felsodorjuk.
5. Végével felfelé tepsibe állítjuk és szép pirosra megsütjük, kb. 160-180 fokon.
Bukta Móra Ferencné módra recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a recept, Móra Ferenc feleségének Walleshausen Ilonának az eredeti szakácskönyvéből való. Kiszerettem volna próbálni, hisz minden recept annyira egyszerűen van leírva benne. Viszont én a buktát nem felfelé állítva raktam a tepsibe, hanem a hagyományos módon. A tészta fantasztikusan könnyű és 3 nap után is finom volt.
Köszönöm Zsuzsi! :-D
Nagyon szépek lettek.