Bejgli
Elkészítés módja
1. A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
2. Ezalatt összemorzsoljuk a zsiradékot a liszttel és cukorral, sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a reszelt citrom héját.
3. Jól kidolgozzuk és nem kelesztjük, hanem folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük néhány órára, de legjobb egy éjszakára.
4. Másnap átgyúrjuk és 20-25 dkg-os darabokra vágjuk. (Nekem 10-11 db. szokott lenni belőle)
5. Késfoknyira kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel, majd az oldalait behajtva felcsavarjuk és megkenjük tojással.
6. Hideg helyre tesszük és azután előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
7. Ha a teteje gyorsan pirulna, takarjuk le lazán alufóliával, vagy papírral. kb. 25-30 perc alatt készre sül.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.