Banános, banáncsipszes és banános, kávés muffin

Banános, banáncsipszes és banános, kávés muffin recept
Hozzávalók
a banános- banáncsipszes muffinhoz:
•  2 kicsi érett banán (tisztán mérve 20 dkg)
•  10 dkg banáncsipsz (szeletelt aszalt banán)
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1 kiskanál szódabikarbóna
•  fél kiskanál őrölt fahéj
•  csipet só
•  2 tojás
•  10 dkg barna cukor
•  0.5 dl olaj
•  2.5 dl natúr joghurt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a banános- kávéshoz:
•  2 kicsi érett banán (tisztán mérve 20 dkg)
•  3 evőkanál kávélikőr
•  2 tojás
•  12 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaniliás cukor
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  18 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  3 dkg tisztított mogyoró
•  1 evőkanál instant kávé
•  1 evőkanál keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A banános, banáncsipszeshez a banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük. A banáncsipszet durvára vágjuk, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval összeforgatjuk.

2. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat belecsurgatjuk. A joghurttal simára dolgozzuk, majd a babánpépet és a lisztes keveréket is hozzáadjuk.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A banános, kávéshoz a banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük, majd a kávélikõrrel meglocsoljuk. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.

5. A lisztet a sütőporral, a durvára vágott mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojásos-cukros masszához adjuk, végül a likőrös banánt óvatosan beleforgatjuk.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Banános, banáncsipszes és banános, kávés muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, banános muffin) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.