Banános, banáncsipszes és banános, kávés muffin

Elkészítés módja
1. A banános, banáncsipszeshez a banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük. A banáncsipszet durvára vágjuk, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval összeforgatjuk.
2. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat belecsurgatjuk. A joghurttal simára dolgozzuk, majd a babánpépet és a lisztes keveréket is hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A banános, kávéshoz a banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük, majd a kávélikõrrel meglocsoljuk. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
5. A lisztet a sütőporral, a durvára vágott mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojásos-cukros masszához adjuk, végül a likőrös banánt óvatosan beleforgatjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.