Babbal töltött paprika

Elkészítés módja
1. Az átválogatott babot enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, de a levét félretesszük.
2. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire bontjuk. Egy széles serpenyőben 5 evőkanál olajat kissé megforrósítunk, majd a hagymát aranyszínűre pirítjuk benne. A liszttel meghintjük, egy kicsit tovább pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, megsózzuk, megborsozzuk, a finomra aprított petrezselyemmel és zellerzölddel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül beleforgatjuk a puha babot is.
3. A paprikát kicsumázzuk, a babos hagymával megtöltjük. Kiolajozott peremes tepsibe rakjuk, ha kimaradt a töltelékből, azt is melléhalmozzuk.
4. Egy pohárnyit a bab főzőlevéből aláöntünk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.
Remek választás, nem fog benne csalódni. :)
Nagyon érdekes recept.Kíváncsi vagyok rá.Elkészítem.