Ázsiai pulykafalatok
Elkészítés módja
1. A cukrot egy pohárba rakjuk, az ecetet ráöntjük, és egy kiskanállal addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne. Ezután a ketchuppal, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a Piros Arannyal jól összekeverjük, majd beledolgozunk 2 evőkanál olajat is.
2. A pulykamellet rostjaira merőlegesen 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Egy nagyobb tálba rakjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva 1-2 napra betesszük a hűtőszekrénybe.
3. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a fűszeres pulykafalatokat rárakjuk, és egyszer-kétszer megforgatva 5-6 perc alatt megsütjük. Közben a maradék olajjal kenegetjük.
Ázsiai pulykafalatok recepthez fűződő történet, jótanács
Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szűzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, harcsafilét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.