Aranygaluska

Elkészítés módja
1. Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval a szokásos módon bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.
2. Amint megkelt a tészta a tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
3. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk és morzsával megszórunk.
4. A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és rétegezzük, míg el nem fogynak a korongok.
5. Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a tortaformát a hideg sütőbe tesszük.
6. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel.
7. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen. 40 perc alatt készre sütjük.
8. Vaníliamártással leöntve tálaljuk.
9. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve felfőzzük. Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígítjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.