Zserbó

Zserbó recept
Hozzávalók
A lapokhoz:
•  50 dkg liszt
•  20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
•  2 tojássárgája
•  250 g tejföl
•  10 dkg porcukor
•  fél friss élesztő
•  langyos tej
•  egy csipet só
•  citromhéj
A töltelékhez:
•  baracklekvár
•  40 dkg őrölt dió
•  20 dkg cukor
•  vaníliás cukor
A díszítéshez:
•  1.5 tábla étcsokoládé
•  egy evőkanál vaj

Elkészítés módja

1. Keverjük össze a langyos tejet a cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Elkavarjuk, majd hozzáadjuk a vajjal elkevert két tojássárgáját. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját, majd állítsuk össze a tésztát.

2. Hagyjuk állni 30 percet míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot kb. fél centis vastagságúra, majd az első lapot tepsibe rakjuk és megkenjük baracklekvárral.

3. Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, a cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat és rétegezzük egymásra őket.

4. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a felolvasztott mázzal.

Jó étvágyat hozzá!

A leírásban szereplő Zserbó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.