Zserbó

Elkészítés módja
1. Keverjük össze a langyos tejet a cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Elkavarjuk, majd hozzáadjuk a vajjal elkevert két tojássárgáját. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját, majd állítsuk össze a tésztát.
2. Hagyjuk állni 30 percet míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot kb. fél centis vastagságúra, majd az első lapot tepsibe rakjuk és megkenjük baracklekvárral.
3. Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, a cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat és rétegezzük egymásra őket.
4. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a felolvasztott mázzal.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.