Zöldséges húsgombócnyársak, majonézes és ketchupos dippel

Zöldséges húsgombócnyársak, majonézes és ketchupos dippel recept
Hozzávalók
•  40 dkg darált pulykahús
•  1 db tojás
•  1 kis fej vöröshagyma
•  só őrölt bors
•  1 kiskanál fűszerpaprika
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 kis csokor petrezselyem
A nyárshoz:
•  60 dkg héjában főtt parázsburgonya
•  40 dkg koktélparadicsom
•  2 db kissebb cukkini
•  só frissen őrölt bors
•  1 csokor petrezselyem
•  0.5 dl olívaolaj
A majonézes dipphez:
•  1.5 dl light majonéz
•  1 kiskanál finomra reszelt gyömbér
•  4 szál petrezselyem
•  0.5 citrom leve
A ketchupos dipphez:
•  1.5 dl ketchup
•  5 cm-es kígyóuborka
•  1 kiskanál tandoori masala fűszerpor

Elkészítés módja

1. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, majd sóval, borssal, a fűszerpaprikával, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat gömbölyítünk belőle.

2. A főtt burgonyát meghámozzuk, a koktélparadicsomot megmossuk, leszárítjuk, a cukkinit karikákra szeleteljük, és a pulykahúsgombócokkal együtt váltakozva bambusznyársakra húzzuk. Most sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

3. Közben a majonézes dipphez, a majonézt a reszelt gyömbérrel, az aprított petrezselyemmel, a fél citrom levével ízesítjük, és lehűtjük. A ketchupos dipphez, a ketchupot a hámozott, apró kockákra vágott kígyóuborkával, a tandoori masalával összekeverjük, és lehűtjük.

4. Ha minden elkészült, a sült zöldséges húsgombócnyársakat, a majonézes és a ketchupos dippel tálaljuk.

A leírásban szereplő Zöldséges húsgombócnyársak, majonézes és ketchupos dippel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.