Zöldséges húsgombócnyársak, majonézes és ketchupos dippel

Elkészítés módja
1. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, majd sóval, borssal, a fűszerpaprikával, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ezután jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel kisebb gombócokat gömbölyítünk belőle.
2. A főtt burgonyát meghámozzuk, a koktélparadicsomot megmossuk, leszárítjuk, a cukkinit karikákra szeleteljük, és a pulykahúsgombócokkal együtt váltakozva bambusznyársakra húzzuk. Most sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal, és 190 °C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
3. Közben a majonézes dipphez, a majonézt a reszelt gyömbérrel, az aprított petrezselyemmel, a fél citrom levével ízesítjük, és lehűtjük. A ketchupos dipphez, a ketchupot a hámozott, apró kockákra vágott kígyóuborkával, a tandoori masalával összekeverjük, és lehűtjük.
4. Ha minden elkészült, a sült zöldséges húsgombócnyársakat, a majonézes és a ketchupos dippel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.