Túró rudi torta
Elkészítés módja
1. Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához.
2. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütőpapírral is kibélelhetjük).
3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15 percig (légkeverésnél 150 fokon 15 percig ). A sütőből kivéve hűtsük ki egészen.
4. A krémhez tegyük a túrót egy keverőtálba, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
5. A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hűtsük ki egészen. A kihűlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
6. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez. A teljesen kihűlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet.
7. Ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
8. Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval.
Én a tészta hozzávalóit megdupláztam,hogy magasabb legyen a tortám:)