Tojásos lecsó
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, fél főre, a paprikát zsülienre vagy hosszú csíkokra vágjuk (a paradicsomról én lehúzom a héját).
2. Egy pillanatra forrásba lévő vízbe dobom a bevagdalt paradicsomot, így gyorsan lejön a héja.
3. Egy nagyobb serpenyőbe felforrósítjuk a zsírt és beledobjuk a hagymát, majd meghintjük sóval és elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és együtt tovább pároljuk, kicsit zsírjára sütjük, végezetül hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kevés cukorral, hogy a paradicsom savasságát lágyítsa.
4. Rövid ideig együtt pároljuk, de vigyázzunk, hogy a paprika roppanós maradjon és ne főzzük túl!
5. Végezetül beleöntjük a villával felvert tojást, gyors mozdulattal összekeverjük, lágy rezgősre sütjük a tojást.
És kész a finom lecsó!Tojásos lecsó recepthez fűződő történet, jótanács
A lecsóban a papríkát nem szabad szétfőzni! Roppanós kell hogy maradjon, így jobb lesz az állaga. Én saját készítésű "chia-magos" kenyérrel kínálom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.