Tepsiben sült tyúk

Elkészítés módja
1. A tyúkot átnézem, a felesleges tollaktól megszabadítom. A húst feldarabolom, a levesnek valókat félreteszem. A többi húst megmosom és konyharuhával leszárítom.
2. A szalonnát hosszú, úgy félszer fél centis keskeny csíkokra felvágom.
3. A húsokat a szalonnával megtűzdelem és ízlés szerint megsózom. Ezután kb. 2 dl vízben puhára párolom.
4. Az esetlegesen megmaradt vizet hagyom elpárologni és ezután hozzáteszem a zsírt.
5. A zsírban pirosra sütöm többször megforgatva a húst.
6. A burgonyát meghámozom, kockára vágom és bő vízben megmosom.
7. A vízből kiszedve konyharuha segítségével leszárítom és óvatosan a felforrósított olajba teszem, végül megsózom.
8. Ha megsült, akkor a vágott petrezselyemmel megszórom, jól átkeverem ás a tányérra szedett tyúkhús köré halmozom.
Köszönöm szépen, de a sütést a feleségem követte el. És tényleg finom is volt.
Igazán jöhetne ez a tányér étel!
Régen ettem jó házi tyúkot.
Gratulálok,nagyon szép a fotó is.
Üdv:Edit.