Oreo keksz

Elkészítés módja
1. Kezdjük a krém elkészítésével.
2. A vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és kisebb adagokban a tejszínt.
3. Tegyük hűtőbe.
4. A lisztet keverjük simára a kakaóval, a cukorral, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
5. A szobahőmérsékletű vajat és a tojást is adjuk hozzá és gyúrjuk jól össze.
6. Nyújtódeszkán nem túl vékonyra nyújtsuk őket és formával szúrjuk ki a kekszeket.
7. Erre megfelelő egy kisebb pogácsaszaggató is. (A tetejét egy másik kisebb kiszúróval megnyomtam, amitől szép minta lett rajta.)
8. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük és előmelegített sütőben 160 fokon, hőlégkeverésessel kb. 7 perc alatt süssük meg.
9. Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. Kihűtjük!
(Amikor kivesszük a sütőből, még puhának tűnik, de amikor kihűl, akkor szép roppanós lesz.)10. A krémet tegyük nyomózsákba, majd a keksz egyik felére nyomjunk belőle egy adagot, erre illesszük a másik fél kekszet.
11. Érdemes kicsit hűtőbe tenni, amíg a krém ismét megdermed a kekszek között.
Oreo keksz recepthez fűződő történet, jótanács
Tapasztalat: Nekem a krém mennyisége dupla adag kekszbe is elég volt (vagy vékonyan tettem bele).
Vigyázat! Nagyon csokis, nagyon finom, nagyon nem lehet abbahagyni!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.