Omlett minitorták

Elkészítés módja
1. A szalámit és a hagymát vágjuk kisebb kockákra és forró, olajozott teflonserpenyőben pár percig pirítsuk.
2. Dobjuk rá a fűszereket, majd megint dinszteljük egy két percet, hogy a fűszerek kiengedjék az aromájukat, végül adjuk hozzá a mirelit zöldborsót is.
3. Ezután kb. 2-3 percig hagyjuk amíg a borsó kicsit megpuhul, majd húzzuk félre a tűzhelyen.
4. A tojásokat egy tálba törjük fel és keverjük habosra a tejjel.
5. Fűszerezzük a frissen őrölt borssal és a sóval.
6. A formákat enyhén vajazzuk ki (ha valaki szilikonformában készíti, ez a lépés kimaradhat) és kanalazzunk mindegyikbe 1-2 evőkanálnyit a szalámis-zöldséges keverékből.
7. Ezután óvatosan öntsük fel a tojással és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt süssük meg.
8. Akkor jó, ha megemelkedik és a széle, teteje kissé megbarnul.
Omlett minitorták recepthez fűződő történet, jótanács
A fürjtojás helyett természetesen használhatunk \"sima\" tojást is. A feltétek és a fűszerek, pedig kedvünkre variálhatóak. A szalámi helyett használhatunk sonkát, esetleg baconszalonnát. A zöldségek is lecserélhetőek, sőt a tetejét akár egy kis sajttal is megszórhatjuk. Kiváló recept a maradékok felhasználásához.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.