Nagyi mákos veknije

Nagyi mákos veknije  recept
Hozzávalók
A két rúdhoz:
•  60 dkg liszt
•  2 marék cukor
•  3 dl tej
•  egy nagy csipet só
•  8 dkg margarin
•  2 evőkanál olaj
•  3 tojássárgája
•  3 dkg élesztő
A kenéshez:
•  1 db egész tojás
A töltelékhez:
•  30 dkg darált mák
•  20 dkg porcukor
A kalács mosdatásához:
•  1 evőkanál cukor
•  1 evőkanál víz

Elkészítés módja

1. A tejet a cukorral együtt langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

2. Ha az élesztő felfutott, beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a csipet sót és a három tojássárgáját.

3. Összeállítjuk a tésztát, majd elkezdjük dagasztani. Ha összeállt, apránként adagoljuk hozzá az olvasztott margarinos olajat.

4. Ezzel a tészta kisimul és selymes lesz. Addig dagasztjuk felfelé húzva, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől.

5. A tészta tejét meghintjük liszttel, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

6. Ha megkelt, kettévesszük, majd újra összegyúrjuk és pihentetjük.

6. Ezután egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

7. A tészta tetejét megkenjük olajjal, a mák felét ráhalmozzuk, majd egyenletesen elterítjük és kicsit rányomkodjuk.

8. A tészta két végét behajtjuk, majd egy centi szélesen feltekerjük.

9. Tepsibe tesszük az elkészült vekniket, majd felvert tojással lekenjük és 30 percig újra kelesztjük.

10. 180 fokon előmelegítjük a sütőt, majd a vekniket újra lekenjük a tojással és betoljuk a sütőbe 30 percre. Szép pirosra sütjük.

11. Ha megsült, langyosra hűtjük és csak ekkor szeleteljük fel.

A leírásban szereplő Nagyi mákos veknije recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.