Nagyi mákos veknije

Elkészítés módja
1. A tejet a cukorral együtt langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
2. Ha az élesztő felfutott, beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a csipet sót és a három tojássárgáját.
3. Összeállítjuk a tésztát, majd elkezdjük dagasztani. Ha összeállt, apránként adagoljuk hozzá az olvasztott margarinos olajat.
4. Ezzel a tészta kisimul és selymes lesz. Addig dagasztjuk felfelé húzva, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől.
5. A tészta tejét meghintjük liszttel, letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
6. Ha megkelt, kettévesszük, majd újra összegyúrjuk és pihentetjük.
6. Ezután egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
7. A tészta tetejét megkenjük olajjal, a mák felét ráhalmozzuk, majd egyenletesen elterítjük és kicsit rányomkodjuk.
8. A tészta két végét behajtjuk, majd egy centi szélesen feltekerjük.
9. Tepsibe tesszük az elkészült vekniket, majd felvert tojással lekenjük és 30 percig újra kelesztjük.
10. 180 fokon előmelegítjük a sütőt, majd a vekniket újra lekenjük a tojással és betoljuk a sütőbe 30 percre. Szép pirosra sütjük.
11. Ha megsült, langyosra hűtjük és csak ekkor szeleteljük fel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.