Meggyes-kókuszos keksztekercs

Elkészítés módja
1. Az elkészült kekszes alapot három egyforma, kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
2. A kisebbeket folpackon egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor megtudjuk nézni, hogy milyen hosszúak lesznek, és ehhez igazítjuk majd a nagy tészta méretét.
3. A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk.
4. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
5. Folpackon a nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik.
6. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon.
7. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd.
8. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a folpack segítségével óvatosan feltekerjük. Meglehet, hogy segítség kell hozzá, mert négy kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. (A végeredmény azonban megéri a fáradtságot.)
9. Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.