Hagyományos kovászos uborka

Hagyományos kovászos uborka  recept
Hozzávalók
4 db 5 l üveghez:
•  9 kg közepes méretű uborka
•  4 csokor kapor
•  16 gerezd fokhagyma
•  40 szem szemes bors
•  16 evőkanál asztali só
•  8 szelet kovászos kenyér szelet (félkilósból)
•  víz

Elkészítés módja

1. Az uborkákat körömkefével megsikáljuk, majd mind két végét levágjuk.

2. Az egyik végét egymásra merőlegesen vágjuk be (az összes uborkánál).

3. Az üveg aljába tegyük bele a kapor, a borsokat és fokhagyma gerezdeket.

4. Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.

5. Forró vízben oldjuk fel a sót és töltsük fel az üvegeket.

6. Alufóliával zárjuk le az üveget és tegyük ki a napra szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.

7. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.

8. A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret.

9. Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.

10. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.

Hagyományos kovászos uborka recepthez fűződő történet, jótanács

Én csak kovászos kenyérrel savanyítom.

A leírásban szereplő Hagyományos kovászos uborka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kovászos uborka) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.