Hagyományos kovászos uborka

Elkészítés módja
1. Az uborkákat körömkefével megsikáljuk, majd mind két végét levágjuk.
2. Az egyik végét egymásra merőlegesen vágjuk be (az összes uborkánál).
3. Az üveg aljába tegyük bele a kapor, a borsokat és fokhagyma gerezdeket.
4. Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könnyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
5. Forró vízben oldjuk fel a sót és töltsük fel az üvegeket.
6. Alufóliával zárjuk le az üveget és tegyük ki a napra szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.
7. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
8. A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret.
9. Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.
10. Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
Hagyományos kovászos uborka recepthez fűződő történet, jótanács
Én csak kovászos kenyérrel savanyítom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.