Gyors túrókrémes torta
Elkészítés módja
1. A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom lereszelt héját is, jól kikeverjük.
2. Ezután a zselatint a citrom levében felfőzzük és mikor kihűlt, a túróhoz adjuk.
3. Ezután jöhet bele a keményre felvert tejszínt, ami igazából ízlés szerint adagolható, ki mennyire akarja puhítani a túrót.
4. A tejszínt vízgőz felett felforraljuk, majd beletördeljük a csokit (még egy mogyorónyi vajat is tehetünk bele, hogy fényesebb legyen), szép egyneműre keverjük.
5. Picit visszahűtjük és ízlés szerint a tortára csorgatjuk, de szét is kenhető egyenletesen rajta.
Gyors túrókrémes torta recepthez fűződő történet, jótanács
Ajánlott a piskótával kezdeni, az nagyon gyorsan megsül. Majd amíg az hűl, készítsük el a túrókrémet, amit majd tegyük hűtőbe, hogy a zselatin megfogja.
Ha kihűlt a piskóta, tegyük vissza a tortakeretbe (de ne csaljunk, mert lefolyik a túró róla, ha langyos marad) - én még vékonyan megkentem házi őszibaracklekvárral is -, majd tegyük rá a túrót, tegyük vissza a hűtőbe, amíg elkészítjük a csokit. Ennyi.
Nagyon finom, ha a túróba teszünk valami idénygyümölcsöt (nálam őszibarack van benne), de el tudom képzelni aszalt gyümölcsökkel is gazdagítva. NYAMIKA
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.